Fem Guinardó

Imatge de complement L’Associació Nou Horitzó està fortament vinculada amb el barri del Guinardó i els seves persones. La gran majoria de nosaltres hem nascut i crescut en aquest barri de Barcelona, on encara avui residim. No només ens hi sentim com a casa, tot passejant pels seus carrers o conversant amb la seva gent. Sentim que la seva historia és la nostra.

Per això, l’Associació Nou Horitzó s’implica en el devenir del nostre barri, amb  intervencions diverses:

Coordinadora d’Entitats. Nou Horitzó forma part de la Coordinadora d’Entitats del Districte Horta-Guinardó. Aquesta plataforma, que aglutina entitats del barri, parròquies i escoles, actua per a facilitar l’intercanvi d’informació i coneixements, organitzar i coordinar actes entre tots els participants, i vetllar pel bon funcionament de serveis i equipaments al barri.

Consell de Gent Gran. L’Associació forma part també del Consell de Gent Gran d’ Horta-Guinardó, un instrument de representació territorial del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG).  Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona és l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona per a les qüestions referents a la gent gran de la ciutat i, en concret, per a les competències i funcions que comportin la millora del benestar i la qualitat de vida d’aquest sector de la població.

És també un òrgan de participació i consulta en l’àmbit ciutadà i per tant valora i assessora en aquelles polítiques urbanes generals des de la perspectiva de la ciutadania gran.

Taula de Casals.  Nou Horitzó és membre de la Taula de Casals, òrgan de representació d’entitats del Tercer Sector al nostre districte. Els objectius del treball que es porta a terme inclouen defensar les persones enfront situacions de vulnerabilitat, combatre les desigualtats i contribuir al benestar els col·lectius socials més desfavorits.

Comissió de Seguiment de la Residència Municipal Parc del Guinardó. Per últim, i no menys important, és la implicació de l’Associació Nou Horitzó en la Comissió de Seguiment de la Residència Municipal Parc del Guinardó.

El vincle que s’estableix entre la nostra entitat i aquest equipament de titularitat pública és profund i afectuós, ja que Nou Horitzó va néixer en la lluita per a convertir l’antiga Fonda Ripoll en el que avui és.

Des de llavors, tal i com varem exigir en el moment, Nou Horitzó fa un seguiment a la gestió del centre, essent part de la comissió que es va constituir per aquest propòsit.